TARİHÇEMİZ

07.02.2020 1390

Okulumuz ismini Milli Mücadelede büyük yararlılıklar gösteren kendisi de bir İzmirli olan,

"yeni harfler" Bakanlığı zamanında kabul edilen

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey'den almıştır.

İzmir Valisi Kazım DİRİK'in gayretiyle 1927 yılında okulumuzun temeli atılmıştır (Şimdiki Necatibey Ortaokulu).

Bazı sebeplerden dolayı inşaatına bir yıl ara verilmiştir. 1928 yılında inşaat bitmiş ve 1929 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır.

Kurucu Müdür Şekür ÇAĞATAY, öğretmenler Hıfsıne Emine, Bedriye Nezine hanım ile 1929 yılında öğretime başlamıştır.

Öğrenci sayısı 224 olup ilk mezun 22 öğrenci olmuştur.

Zamanla öğrenci sayısı artınca, 1967 yılında ek bina olarak A Blok (Şimdiki Necatibey İlkokulu) yapılmıştır.

1987 yılında ek bina olarak B Blok hizmete girmiştir. Aynı yıl eski bina (Şimdiki Necatibey Ortaokulu) Vali Vecdi Gönül Ortaokulu olarak faaliyete geçmiştir.

A ve B Bloklar ise Necatibey İlkokulu olarak hizmet vermiştir.

1990-1991 öğretim yılında okulumuz İlköğretim Okulu Projesi kapsamına alınınca ortaokul ile birleşip Necatibey İlköğretim Okulu adını almıştır.

2012-2013 öğretim yılında değişen eğitim sistemi ile okulumuz Necatibey Ortaokulu olmuştur.